Inloggen

Sta je aan het begin van een traject, waarin je veel participatie verwacht? Of wil je meer in de geest van de Omgevingswet handelen? Wil je voorkomen dat de resultaten van de participatie gaan botsen met de visie van de raad? Ben jij een van die proces regisseurs of projectleiders die zo slim is om eerst strategisch na te denken over een participatie kader? Download dan nu versie 2.0 van de THiNK! app, deze leidt je langs de kernvragen van jouw participatie traject!

Inmiddels is de app duizenden keren gedownload, verschillende gemeenten gebruiken de app nu ook om samen met de raad te komen tot een helder participatie kader. Ook zijn er veel projectteams die de app gebruiken om samen na te denken over een heldere positionering van participatie binnen hun project, proces of programma. 

App of website?

Het kan allebei. Een app is fijn op je telefoon of tablet. Je kunt THiNK! vinden in de app-stores van Google en Apple op de zoekwoorden 'THiNK! participatie versneller'. 

Je kunt THiNK! ook via een webversie gebruiken, dat is wel zo fijn als je een beamer wilt gebruiken. 

BUITENKANSJE: nog een training THiNK! op 9 oktober 2019!

Kijk even op ons jaar programma en meld je aan voor de THiNK! training die al gevolgd werd door 120 deelnemers!

Waarom is iedereen zo enthousiast over THiNK!?

De gebruikers herkennen meteen dat de vragen zijn opgesteld vanuit de praktijk van gemeenten. En de lol is dat je bij iedere keuze die je maakt zogenaamde 'THiNK-jes' krijgt, zeg maar gerust check vragen die je helpen om heel bewuste keuzen te maken voor de inrichting van je participatie kader. 

THINK! is slechts het begin....op naar de quick scan participatie

Inmiddels hebben we binnen de VPNG met Wouter Bosch alweer de nodigde sessies gehouden, waarin we toewerken naar een gave tool, waarmee je met vier schuifjes kunt meten wat de aard is van een participatie opgave en hoe je dit kunt doorvertalen naar vier type interventies. Binnenkort meer hierover.....

Hoe is THINK! ook alweer ontstaan?

Wouter Bosch, programmamanager omgevingswet van de gemeente Kampen, ontdekte in het proces met de raad rond participatie een aantal rode draden. Hij ontwikkelde met steun van wethouder Geert Meijering, de gemeenteraad van Kampen, het ministerie van BZK en adviesbureau WagenaarHoes een heuse ‘participatie-versneller' APP! De toepassing herbergt een schat aan waardevolle inzichten en is uitgegroeid tot een universeel instrument voor participatie-vragen. Als VPNG zijn we er trots op dat de gemeente Kampen THiNK! aan ons heeft overdragen, zodat steeds meer gemeenten er gebruik van kunnen maken.