Inloggen
Ontregelen als succesfactor in het sociaal domein: van beleidsadviseur naar procesregisseur

Het was volle bak in de digitale spreekkamer waar het onderwerp jeugdzorg werd besproken door Peter Stam. Als opgeleid pedagoog en bedrijfseconoom is hij altijd geïnteresseerd geweest in alles rondom jeugdzorg. Als directeur van Stichting Leren & Leven deelde hij zijn gedachten over het ontregelen van het sociaal domein.

lees verder
Opgavergericht werken: het kiezen van de juiste werkwijze

Opgavegericht werken is dit jaar één van onze hoofdthema’s. Met de komst van Corona blijkt dit onderwerp nog belangrijker te zijn geworden. Een kans die Hans van der Heijden (PMB gemeente Rotterdam) en Enrico Kraijo (VPNG) aanpakten om een gids te maken met ideeën en essenties over Opgavegericht werken. In een webinar met meer dan 100 deelnemers, deelden ze in vogelvlucht de inhoud van hun kompas, met als uiteindelijk doel… Feedback en input van jou!

lees verder
Belangrijkste lessen over Corona binnen het fysieke en sociale domein

De komst van het coronavirus heeft voor heel wat opschudding gezorgd. We moesten ons aanpassen aan een nieuwe situatie, maar ook omgaan met de onzekerheden die dit nieuwe virus met zich meebracht. Wij waren benieuwd naar de ontwikkelingen in het fysieke en sociale domein en nodigden diverse gasten uit om hier meer over te vertellen. De belangrijkste lessen uit deze webinars hebben we op een rijtje gezet!

lees verder
Bert van Steeg over de impact van de coronacrisis op de retail

Hoe gaat het met de retail in Nederland? Welke ontwikkelingen en trends spelen er in deze branche? Bert van Steeg werkt 5 jaar bij Detailhandel Nederland en is inmiddels adjunct-directeur van de organisatie. Hij heeft veel meegemaakt en kon gisteren in de webinar ‘De impact van de coronacrisis op de retail’ alles vertellen over de huidige situatie in de binnensteden, kleine kernen en winkelcentra.

lees verder
Aan de slag met OpenStad of Consul

Participatie is een veelbesproken onderwerp, waar ook tijdens de coronacrisis meer en meer behoefte aan is. Het faciliteren hiervan is voor gemeenten vaak lastig. Op 28 mei bespraken we twee digitale open source participatieplatforms die het makkelijker maken om een participatieproject vorm te geven, namelijk OpenStad en Consul.

lees verder
Jan Fokkema over de impact van het coronavirus op ontwikkelaars en beleggers

De wereld van beleggers en ontwikkelaars binnen het fysieke domein is door de coronacrisis aan verandering onderhevig. Ook zij ontsnappen niet aan de onzekerheid en aangepaste maatregelen die hier het gevolg van zijn. Jan Fokkema, directeur van NEPROM, heeft intensief contact met betrokken partijen en vertelde op donderdag 14 mei in een drukbezochte webinar meer over de belangrijkste ontwikkelingen in de woningmarkt.

lees verder
VPNG hervat trainingen vanaf september

De VPNG hervat vanaf september de trainingen. Bijna alle trainingen vinden plaats in de Cereol Fabriek in Utrecht, de 'huiskamer' van de VPNG. Het gebouw van de Cereol Fabriek is ruim bemeten en ook onze zaal voor bijeenkomsten en trainingen is groot. Enrico Kraijo van de VPNG heeft in de zaal een testopstelling gemaakt en is tot de conclusie gekomen dat 15 cursisten in de zaal kunnen als iedereen op anderhalve meter van elkaar zit en dat hierbij ook nog genoeg afstand tot de looppaden is. Bekijk de video hieronder over zijn anderhalvemetertest.

lees verder
Erik Dannenberg over de impact van de coronacrisis op het sociaal domein

Na een aantal interessante sprekers gehoord te hebben over de impact van het coronacrisis binnen het fysieke domein, nodigden we vandaag Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa uit. Hij bracht ons op de hoogte van de gevolgen die het coronavirus had, heeft en gaat hebben op het sociaal domein. Volgens hem een periode van hoop en vrees, waarin de focus moet liggen op de lange termijn.

lees verder
THiNK! tools gelanceerd, de participatie toolbox!

Bijna drie maanden na de lancering van de THiNK!-Consistent tool, was het tijd voor de officiële lancering van de derde THiNK! tool. Terwijl de THiNK!-Twice tool en THiNK!-Consistent tool al langere tijd gebruikt worden door gemeenten en ambtenaren in het hele land, werd er achter de schermen van de VPNG ook niet stilgezeten. In samenwerking met een groepje enthousiastelingen afkomstig van verschillende gemeenten en voornamelijk de gemeente Groningen, is er een THiNK! tool ontworpen die voor nog meer werkgemak kan zorgen.

lees verder
Co Verdaas over de impact van de Corona crisis op gebiedsontwikkeling

Nadat Maxime Verhagen op 15 april heeft verteld over de impact van het Coronavirus op de bouw- en infrasector, was het ditmaal de beurt aan Prof. Dr. Co Verdaas, praktijkhoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. Bij deze tweede bijeenkomst over de impact van het Coronavirus werd er wederom gesproken over een onderwerp binnen het fysieke domein, namelijk gebiedsontwikkeling. Ook bij deze bijeenkomst was er een grote groep deelnemers van ongeveer 150 personen online aanwezig, die geïnteresseerd waren in de ontwikkelingen gedurende deze pandemie.

lees verder
...