Inloggen

Dagje meelopen met een collega. Na de zomer weer een nieuwe ronde! Lees de ervaringen van Marieke Koopmans projectleider Gemeente Hilversum!

Wat een dagje meelopen bij een andere gemeente oplevert
Via de VPNG had ik me opgegeven voor een dagje meelopen met een collega die vergelijkbaar werk doet. Ze koppelden me aan Thijs Zee, net als ik een “projectleider gebiedsontwikkeling” maar dan in de gemeente Lingewaard. Eerst liep hij met mij een dag mee in de Mediastad. En toen ik in Bemmel. En wat levert dat nou op?
1. Herkenning bij elkaar! Of het nou gaat om glastuinbouw en bedrijventerreinen (Thijs) of om kantoren en een station (Marieke), het werk wat wij doen is hetzelfde. De puzzels, de overleggen, de worstelingen, het soms oprekken van je rol om iets voor elkaar te krijgen. En die herkenning doet goed.
2. Sparren. Thijs bracht mij tijdens zijn bezoek in Hilversum op een paar goede ideeën die ik meteen heb toegepast. En ook de overleggen die ik in Lingewaard bijwoonde brachten mij op ideeën. Andersom kon ik ook goed volgen waar Thijs mee bezig was en daarover meedenken.
3. Inspiratie. Thijs deed dit werk al vele jaren. En het is dan leuk om te zien dat hij als projectleider nog steeds vindt dat hij de mooiste baan in de wereld heeft. Het plezier straalde er vanaf! Ik vond zijn “het kan wel” houding inspirerend. En ook hoe hij zich blijft ontwikkelen bijvoorbeeld via de VPNG congressen.
4. Een verrassing. Ik had nog nooit gehoord van de gemeente Lingewaard en hield er rekening mee dat je daar misschien je eigen boterhammen moest meenemen….. Maar wat een verrassing: een prachtig gemeentekantoor met werkplekken waar Hilversum niet aan kan tippen. En prima horeca.
5. Leestijd. Tja je zit wel eventjes in de trein naar station Nijmegen Lent. Maar ik heb eindelijk eens die berg stukken kunnen doorlezen die al een tijdje op mijn to-do list stond.
Ik raad het iedereen aan! Je kunt nu alvast aanmelden voor de volgde ronde, check de uitnodiging.
Met vriendelijke groet,
Ir. Marieke Koopmans
Projectleider gemeente Hilversum