Inloggen
1100 extra aansluitingen op warmtenet Roosendaal, dat moet je komen zien!

Eind 2018 won het Roosendaalse Smart Climate Grid de prijs voor meest duurzame kleine warmtenet. Inmiddels is bekend dat er ook nog eens 1100 extra galerijflats van de lokale woningbouwcooperatie worden aangesloten. Op 26 februari 2019 kun je het zelf komen bekijken en ook het verhaal van het grootschalige warmtenet van Breda horen. 

Meld je hier aan voor dit projectbezoek!

lees verder Design Thinking toegepast op de VPNG!

Tijdens een heldere winterdag heeft een groep van 15 hoofden van gemeentelijke projectmanagement bureaus zich, onder de bezielende leiding van Guido Stompff verdiept in Design Thinking. We waren te gast bij Antonique Hamaker en Arend Sick van het PMB Deventer. Zij hadden het Havenkwartier gekozen als decor voor deze dag, een voorbeeld van de Vlaamse gebiedsontwikkelmethode. 

lees verder
Bottom-up energietransitie op tafel in Grandcafé Wientjes Zwolle

Vijf programmamanagers in de energietransitie zochten elkaar op in Grandcafé Wientjes in Zwolle. Vijf voorbeelden van participatie in de energietransitie lagen zo op de café-tafel. Maar ook de nodige vragen.. Welke activiteiten in je programma garanderen succes in die participatie? Welke middelen en capaciteit zet je in? Is er een rode draad?

lees verder
Overhandiging participatie app THiNK! in aanwezigheid van 150 deelnemers

Tijdens een fantastische dag met ruim 150 raadsleden raadsgriffiers, gemeentelijk communicatie adviseurs, project, proces en programmamanagers heeft de gemeente Kampen in de persoon van Wouter Bosch (initiatiefnemer van de app), samen met wethouder Geert Meijering de participatie versneller app THiNK! overhandigd aan Co Verdaas, hoogleraar gebiedsontwikkeling en Francois van Doesburg voorzitter VPNG.

lees verder
Ook herhalingsdag Projectondersteuners en Omgevingsmanagement trekt een volle zaal

Dat projectondersteuners hun rol in omgevingsmanagement willen uitbouwen blijkt wel weer uit de grote opkomst in de Cereolfabriek. Ruim 70 projectondersteuners hadden aandachtig oor voor de praktijk verhalen van hun collega ondersteuners uit Utrecht en Amersfoort en de visie van Rijkswaterstaat op omgevingsmanagement.

lees verder
Het einde van 2018 is in zicht...

Het bestuur en de medewerkers van de VPNG wensen u fijne kerstdagen en een gezond 2019!

Francois van Doesburg, Jan Beverdam, Wilbert Wouters, Gert Bolkesteijn, Henk Westenend, Enrico Kraijo, Pieter van Hulten, Toin Routers en Conny Goller

Wij bedanken bijna 100 leden voor hun inzet voor de VPNG in 2018.


En de vele anderen die niet zijn opgenomen in dit overzicht! Klik op de pijlen voor alle namen.

lees verder
Meet-up koplopers energietransities - uitvoeren en visievorming tegelijk

Wat de deelnemers van deze Meet-up gemeen hebben, is dat er projecten worden uitgevoerd én er nog stevig aan de visie en plannen wordt gesleuteld. Bijna 20 programmamanagers troffen elkaar op 22 november 2018 in de Cereolfabriek in Utrecht. Al snel bleek dat er veel manieren zijn om invulling te geven aan de energietransitie, maar om de doelen uit het klimaatakkoord te halen moet er nog flink opgeschaald worden.

lees verder
Projectbezoek Energie transitie en bedrijven Veenendaal, gewoon een kwestie van doen!

Met 25 deelnemers zijn we warm ontvangen in de gemeente Veenendaal door programmamanager energie transitie Anne Westhoff. We starten de middag in Vonk 360 een energie neutraal gebouw in Veenendaal. 

 

lees verder
Participatie versneller APP!

Op 17 januari wordt onze eerste APP gelanceerd!! Een tool voor programmamanagers omgevingswet om met de gemeente raad het thema participatie een goede verankering te geven. Of nee, het is een hulpmiddel om per opgave een goed participatiekader met de raad af te spreken.... Nee het is een hulpmiddel om bewuste keuzes te maken rond vraag: hoe positioneer je jezelf als gemeente ten op zichtte van een opgave. Of nee, jaaa, het is gewoon heel erg gaaf dat er nu een goed doordacht houvast is om het goede gesprek te voeren over participatie. Lang leve de participizza avond!!

lees verder
Projectondersteuners dag groot succes! ......smaakt naar meer.....

Met een opkomst van ruim 80 deelnemers hebben we afgelopen donderdag genoten van twee inspirerende praktijkverhalen van Ellen Kassing (project ondersteuner PMB Utrecht) en van Simone (Project ondersteuner Amersfoort). Lukas van Meursing, omgevingsmanager van Rijks Waterstaat gaf ons een mooi overzicht van het vak omgevingsmanagement. Door grote belangstelling herhalen we deze dag nogmaals op 15 januari!

lees verder