Inloggen
Meet-up koplopers energietransities - uitvoeren en visievorming tegelijk

Wat de deelnemers van deze Meet-up gemeen hebben, is dat er projecten worden uitgevoerd én er nog stevig aan de visie en plannen wordt gesleuteld. Bijna 20 programmamanagers troffen elkaar op 22 november 2018 in de Cereolfabriek in Utrecht. Al snel bleek dat er veel manieren zijn om invulling te geven aan de energietransitie, maar om de doelen uit het klimaatakkoord te halen moet er nog flink opgeschaald worden.

lees verder
Projectbezoek Energie transitie en bedrijven Veenendaal, gewoon een kwestie van doen!

Met 25 deelnemers zijn we warm ontvangen in de gemeente Veenendaal door programmamanager energie transitie Anne Westhoff. We starten de middag in Vonk 360 een energie neutraal gebouw in Veenendaal. 

 

lees verder
Participatie versneller APP!

Op 17 januari wordt onze eerste APP gelanceerd!! Een tool voor programmamanagers omgevingswet om met de gemeente raad het thema participatie een goede verankering te geven. Of nee, het is een hulpmiddel om per opgave een goed participatiekader met de raad af te spreken.... Nee het is een hulpmiddel om bewuste keuzes te maken rond vraag: hoe positioneer je jezelf als gemeente ten op zichtte van een opgave. Of nee, jaaa, het is gewoon heel erg gaaf dat er nu een goed doordacht houvast is om het goede gesprek te voeren over participatie. Lang leve de participizza avond!!

lees verder
Projectondersteuners dag groot succes! ......smaakt naar meer.....

Met een opkomst van ruim 80 deelnemers hebben we afgelopen donderdag genoten van twee inspirerende praktijkverhalen van Ellen Kassing (project ondersteuner PMB Utrecht) en van Simone (Project ondersteuner Amersfoort). Lukas van Meursing, omgevingsmanager van Rijks Waterstaat gaf ons een mooi overzicht van het vak omgevingsmanagement. Door grote belangstelling herhalen we deze dag nogmaals op 15 januari!

lees verder Procesregie als vak: eerste 35 trainers opgeleid!

Tijdens een intensieve dag op onze geliefde Cereol Fabriek, hebben Hans van de Heijden en Enrico Kraijo, 35 gemeentelijke procesmanagers opgeleid om de eendaagse kennismakingstraining 'Procesregie als vak' te kunnen geven binnen hun eigen gemeente. Procesregie wordt binnen steeds meer gemeenten erkent als een volwaardig vak, naast projectmanagement.

 

lees verder
Nijmegen realiseert data-gedreven sturing in het sociaal domein

"Waarom heeft de directie mooie management-instrumenten met gelikte dashboards, en ik als beleidsmedwerker in het sociaal domein niet?" Die gedachte was voor Corina Brekelmans in Nijmegen een aantal jaar geleden het startpunt. Inmiddels deed ze op 1 november alweer voor de tweede maal uit de doeken hoe zij tot hun data-gedreven dashboard zijn gekomen en hoe je hiermee sturing geeft in het sociaal domein.

lees verder
Aanpak warmtetransitieplan Capelle aan den IJssel trekt een volle zaal

Programmamanager Patrick Bakker had op 11 oktober een groep van bijna 60 nieuwsgierige collega's tegenover zich. Capelle aan den IJssel is dan ook de eerste gemeente die hun aanpak in de Themagroep Energietransitie op tafel legde. Daarnaast had hij ook de netbeheerder en woningstichting bereid gevonden om ook hun kant van het verhaal in de warmtetransitie toe te lichten. Een rijkgevuld programma dus.

lees verder
Sturing sociaal domein via dashboards, het kan!

Tijdens het projectbezoek in Nijmegen, onder leiding van Corina Brekelmans (senior beleidsadviseur en projectleider kennisgestuurd werken in het Sociaal Domein), Martijn van der Linden (adviseur I&A) en Hans Giesing (Manager bedrijfsvoering sociaal domein) hebben de ruim 60 deelnemers veel ervaringen uitgewisseld, hoe je de juiste stuur informatie boven water haalt en zichtbaar maakt via dashboards.

lees verder
Foto's city-safari op het VPNG-congres in Eindhoven

Tijdens het VPNG-congres op 4 oktober in Eindhoven hebben de deelnemers, projecten van projectmanagers van de gemeente Eindhoven bezocht. Hieronder de foto's die deelnemers hebben gemaakt van de projecten. 

lees verder
Themagroep Energietransitie gaat van start!

Binnen de nieuwe Themagroep Energietransitie wordt kennis en ervaring rondom dit onderwerp gebundeld en gedeeld. Dit omdat inmiddels vrijwel alle gemeenten geconfronteerd worden met opgaven rondom de energietransitie. Sterker; vanuit klimaatakkoorden en klimaatweet wordt er ook een regierol verwacht.

lees verder