Inloggen
Aanpak warmtetransitieplan Capelle aan den IJssel trekt een volle zaal

Programmamanager Patrick Bakker had op 11 oktober een groep van bijna 60 nieuwsgierige collega's tegenover zich. Capelle aan den IJssel is dan ook de eerste gemeente die hun aanpak in de Themagroep Energietransitie op tafel legde. Daarnaast had hij ook de netbeheerder en woningstichting bereid gevonden om ook hun kant van het verhaal in de warmtetransitie toe te lichten. Een rijkgevuld programma dus.

lees verder
Sturing sociaal domein via dashboards, het kan!

Tijdens het projectbezoek in Nijmegen, onder leiding van Corina Brekelmans (senior beleidsadviseur en projectleider kennisgestuurd werken in het Sociaal Domein), Martijn van der Linden (adviseur I&A) en Hans Giesing (Manager bedrijfsvoering sociaal domein) hebben de ruim 60 deelnemers veel ervaringen uitgewisseld, hoe je de juiste stuur informatie boven water haalt en zichtbaar maakt via dashboards.

lees verder
Foto's city-safari op het VPNG-congres in Eindhoven

Tijdens het VPNG-congres op 4 oktober in Eindhoven hebben de deelnemers, projecten van projectmanagers van de gemeente Eindhoven bezocht. Hieronder de foto's die deelnemers hebben gemaakt van de projecten. 

lees verder
Themagroep Energietransitie gaat van start!

Binnen de nieuwe Themagroep Energietransitie wordt kennis en ervaring rondom dit onderwerp gebundeld en gedeeld. Dit omdat inmiddels vrijwel alle gemeenten geconfronteerd worden met opgaven rondom de energietransitie. Sterker; vanuit klimaatakkoorden en klimaatweet wordt er ook een regierol verwacht.

lees verder
Provincies te gast bij de VPNG!

Op vrijdag 14 september, vond een bijzondere bijeenkomst plaats in de Cereol Fabriek. Twaalf leidinggevenden aan provinciale projectleiders werden ontvangen door het VPNG bestuur. Dit naar aanleiding het toenemende aantal provincie mensen die deelnemen aan onze bijeenkomsten.

lees verder
Succesvolle boottocht Stichtse Vecht

Dankzij de inzet van drie projectleiders van de gemeente Stichtse Vecht hebben we met 50 deelnemers een hele boeiende, leerzame en ook super leuke dag genoten. We hebben ons verdiept in drie participatie projecten. Hugo Steutel, Nanda Badar en Wieke van Mourik, super bedankt voor de organisatie van deze dag, het originele vervoersmiddel en het warme welkom!

lees verder
Klaas van Kruistum dagvoorzitter VPNG jaarcongres 4 okt!

Klaas van Kruistum heeft zojuist toestemming van KRO NCRV om onze dagvoorzitter te zijn op 4 oktober!!

lees verder
John Jorritsma Burgemeester Eindhoven spreekt op VPNG jaarcongres 4 okt!

De burgemeester van de gemeente Eindhoven spreekt op VPNG jaarcongres!

lees verder
Dagje meelopen met een collega

Dagje meelopen met een collega. Na de zomer weer een nieuwe ronde! Lees de ervaringen van Marieke Koopmans projectleider Gemeente Hilversum!

lees verder
2000 downloads Procesregie als vak

Ruim 2.000 keer is het boekje Procesregie als vak gedownload op het DL! 

lees verder