Inloggen
Ben jij als proces-, project- of programmamanager bezig met het sturen op tekorten in de jeugdzorg? Ben je benieuwd hoe jouw collega's in het land dit aanpakken? Wil je jouw ervaring met hen delen? Kom dan op 6 juni naar de Cereol Fabriek in Utrecht! Het lijkt erop dat er een taboe rust op dit belangrijke onderwerp. Tijd dus om het licht erop te zetten!

NIET JOUW THEMA? CHECK OP DE BIJEENKOMSTEN-KALENDER ONZE ANDERE ACTIVITEITEN!

Tijdens dit werkatelier gaan we werken in kleine groepen en bouwen we aan een interventie-agenda 'sturen op tekorten in de Jeugdzorg'. Ben jij vooral bezig met het versoberen van het jeugdzorg-arrangement? Of ben je juist met dashboards bezig om effecten van gevoerd beleid te meten of met het aanscherpen van inkoopprocessen? 

Deze bijeenkomst is erop gericht om te te helpen overzicht te krijgen wat collega's in het land aan interventies hebben ontwikkeld. Zo kan je jouw interventie-repertoire uitbreiden en word je geïnspireerd om deze lastige opgave een positieve invulling te geven!

 

Aanpak

Samen met collega's van gemeenten van vergelijkbare omvang, inventariseer je eerst welke aanpakken zij hanteren, en vooral welke interventies zij succesvol hebben toegepast. 

Hierna maken we tijdens de inventarisatie-ronde een overzicht van de succesvolle interventies die iedere groep heeft gevonden onder de deelnemers. Op deze manier bouwen we een interventie-agenda op. Ook weten we dan welke gemeenten met welke interventies ervaring hebben. 

We delen vervolgens de interventies op in drie categorieën:

1. Gemeengoed, bijna iedereen doet deze interventies.

2. Interessante interventies, maar wel erg specifiek voor een bepaalde gemeente.

3. Interessante interventies die voor meer gemeenten nieuw en interessant zijn.

Na de lunch ga je, in kleine groepen, met de interventies aan de slag die in de derde categorie vallen. Hoe kun jij deze inzetten voor jouw gemeente? Welke dilemma's wil je ermee oplossen?

Na de bijeenkomst maakt de VPNG op basis van alle input een interventie-agenda, welke met alle deelnemers gedeeld zal worden. Jij kan na afloop direct verder met het netwerk dat we deze dag samen opbouwen!

  • sociaal domein

PROGRAMMA

10:45 Inloop

11:00 Presentatie van de aanpak van de dag

11:10 Werktafel ronde 1: verzamelen waardevolle interventies 

12:00 Werktafel ronde 2: opbouwen agenda 'sturen op tekorten Jeugdzorg' vanuit alle subgroepen.

13:00 Lunch

14:00 In deelgroepen inzoomen op een aantal interessante interventies en inbreng eigen dilemma's

15:00 Afronding

 

DOELGROEP

Project-, proces- en programmamanagers sociaal domein die willen reflecteren op hun werkwijze en hun interventie-repertoire willen uitbreiden tijdens een inspirerende dag, waarop je jouw netwerk stevig kunt uitbreiden. Let op: we werken deze dag op het niveau van strategische sturing. We gaan niet diep in op de inhoud.

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Henk Westenend, Hoofd PMB, Nijmegen

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 157 gemeentelijke en provinciale projectenbureaus. Met 70 bijeenkomsten per jaar en ruim6.000 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. Check het activiteitenprogramma op ons platform het Digitale Leerhuis en mis niets!

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl