Inloggen
Aangezien de training van 10 en 24 sept in no time overtekend is, herhalen we de twee daagse training op 29 okt en 26 nov 2019! Ben jij als projectondersteuner toe aan een volgende stap? Wil je professioneler worden in je rol en (nog) meer de ruggengraat worden van het project? Neem dan deel aan deze twee daagse training die ontworpen is door een groep ervaren projectondersteuners van verschillende gemeenten!

Deze praktijkgerichte training helpt jou als deelnemer om je beter te positioneren. Je neemt deel aan deze training als je de ambitie hebt om meer plek in te nemen en meer waarde toe te voegen, vanuit een gelijkwaardige relatie met jouw projectmanager. Je bent niet op zoek naar een basistraining, maar wil juist vanuit jouw ruime ervaringen een volgende stap zetten.

SKILLS!

Een belangrijk deel van de training richt zich op de vaardigheden van de projectsecretaris. Om daar goed mee aan de slag te kunnen zullen we een zelfscan gebruiken. We gaan gericht en vooral samen aan de slag met gespreks-, en onderhandelingsvaardigheden in het licht van jouw gewenste plek binnen het project en ten opzichte van de projectleider. Hier gaat het over contracteren, jouw persoonlijke visie en het kunnen voeren van het gesprek daarover. Wat wil je, wat kun je en wat zijn je ambities? En wat houd je tegen…

METHODIEKEN!

In de training staan we stil natuurlijk ook stil bij de basics van project en programmamanagement. Een korte, scherpe greep uit de methoden, instrumentarium en de rollen. Wanneer is welke methodiek verstandig en wanneer niet. Wat is Scrum, Prince2, Projectmatig Werken. En wat wordt bedoeld met een watervalaanpak? En wanneer verschuift het project richting een proces of juist een programma?

TOOLS!

Tools waar de projectsecretaris regelmatig mee te maken heeft gaan vaak over omgevingsmanagement & projectcommunicatie. Maar ook risicomanagement, financiën, subsidieregelingen, inkooptrajecten, Grex etc... Naast kernachtige theorie ga je oefenen met werkvormen om in teamverband risico-inventarisaties en stakeholderanalyses te verrichten.

INSPIRATIE!

Aangezien we met een kleine groep werken van 15 -18 deelnemers is er veel ruimte om te leren van elkaar. Je bouwt je netwerk uit met collega's van andere gemeenten en provincies. Allemaal gedreven om een volgende stap te zetten. Dat inspireert!

 • professionalisering project, proces programmanagement

trainers

 • Ellen Kassing
  Gemeente Utrecht

  Ellen heeft ruime ervaring als projectsecretaris en assistent projectleider binnen de gemeente Utrecht. 

 • Frank neef
  Zelfstandig trainer

  Frank is gespecialiseerd in het geven van opleidingen bij gemeenten rond het professionaliseren van projectmatig werken.

KOSTEN

Vanuit de VPNG organiseren we op kostendekkende basis trainingen. De bijdrage per deelnemer aan deze tweedaagse training bedraagt 719 euro exclusief BTW. Je kunt je kostenloos afmelden 4 weken van te voren, daarna is je inschrijving definitief. Een vervanger sturen kan altijd.

DOELGROEP

Ervaren project- en programma ondersteuners die gedreven zijn om een volgende stap te zetten. 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 157 gemeentelijke en provinciale projectenbureaus. Met 70 bijeenkomsten per jaar en ruim 6.000 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. Check het activiteitenprogramma op ons platform het Digitale Leerhuis en mis niets!

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze training, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl