Inloggen
Geef jij hiërarchisch leiding aan project, proces en programmamanagers? Sluit je dan ook aan bij het regio overleg ZUID! Eind vorig jaar zijn we weer gestart, dankzij gastheer Tonnie Passau uit Kerkrade. ...en dat is erg goed bevallen. Er zijn veel leidinggevenden gewisseld van plek, het afgelopen jaar, daarom was het regio overleg even weg. Maar nu met een man/vrouw of 10 hebben we inmiddels een enthousiaste kern, voel je vrij om ook aan te sluiten!

Simone Visser, manager team Expertise & Ontwerp ontvangt ons in Helmond. Ze neemt ons mee in de meest interessante ontwikkelingen in Helmond. Waarbij het ontwikkelen van 'de slimste wijk van de wereld' wel het meest tot de verbeelding spreekt.

Programma:

13:30 inloop

14:00 Rondje langs de velden (met welke thema's is een ieder bezig, kennis uitwisseling)

15:00 Projectbezoek (Brainport Smart District)

16:00 Borrel

 

We worden meegnomen in het Helmonds project: Brainport Smart District. De ‘slimste wijk van de wereld’. Een groene woonomgeving met in het hart een groot park, van zo'n twaalf hectare. In 2020 worden de eerste huizen rondom dat park daadwerkelijk gebouwd. Het aanbod wordt divers: van zes verdiepingen tellende appartementencomplexen tot ruime eengezinswoningen. De huizen hebben wel iets gemeen: ze worden gebouwd van duurzame materialen, wekken hun eigen energie op en de bewoners delen voorzieningen zoals keukens, tuinen, vervoer, lees- en fitnessruimtes.

In totaal komen er 1.500 woningen, verspreid over een brede strook tussen de spoorlijn en de Helmondweg (N270) in. Daarnaast is er plek voor bedrijven, in de vorm van gedeelde kantoor- en werkruimtes. Aan de randen van de wijk is in totaal tachtig hectare gereserveerd voor moestuinen waar bewoners hun eigen voedsel produceren, wateropslag en energieopwekking. Mensen zouden in de moestuinen dertig procent van hun eigen voedsel kunnen verbouwen.

 

  • hoofden PMB en leidinggevenden aan projectleiders

Gastgever

  • Simone Visser
    manager team Expertise & Ontwerp