Inloggen
GEANNULEERD vanwege het corona-virus. Meer informatie volgt later... ----------------------------------------------------------------------------------------- >>Deze bijeenkomst is een herhaling van de bijeenkomst die ook op 4 februari en 11 februari gehouden wordt, omdat deze twee bijeenkomsten met in totaal bijna 200 deelnemers vol zitten.<< Ben jij als ondersteuner bewust bezig met je rol? Met je eigen leerproces? Met je vakmanschap? Zie je de kans om beter te worden in je vak? Herken je ook de belemmeringen? Welkom op onze project ondersteuners dag! Voor iedereen die zich project assistent, ondersteuner of secretaris noemt. Zin om geïnspireerd te worden en je netwerk uit te breiden? Schrijf je dan snel in voor deze bijeenkomst, er zijn geen kosten aan verbonden.

NIET JOUW THEMA? CHECK ONZE ACTIVITEITEN KALENDER!

We hebben ervoor gekozen om drie invalshoeken te kiezen om het met elkaar over het vak te hebben van projectondersteuner (wetende dat er verschillende benamingen in omloop zijn, kiezen we hier als verzamelnaam voor ondersteuner). Namelijk: je ontwikkel potentieel, je rol bij projectbeheersing en projectmatig werken en hoe ga je om met lastige projectleiders? Drie enthousiaste gastsprekers gaan hier dieper op in.

 • professionalisering project, proces programmanagement

sprekers

 • Monique Bessems
  Projectleider Weert

  Monique heeft als projectleider, oog voor de ontwikkeling van mensen. Als projectleider geeft zij ons tips hoe je een meer gelijkwaardige rol kunt pakken naast de projectleider, zodat je een succesvol tandem wordt. En natuurlijk schuwt ze het onderwerp 'lastige projectleiders' niet. 

 • Amel Jaafar
  Projectleider Sud West Fryslan

  Amel heeft twee jaar geleden de overstap gemaakt van project secretaris naar de rol van projectleider. Hoe kijkt zij nu naar het vak van ondersteuner? Hoe gaat zij zelf om met ondersteuners, en welke dingen vallen haar nu pas op nu zij projectleider is? Wat ziet zij als het belangrijkste ontwikkel potentieel van een ondersteuner?

 • Yvonne Tak
  Project-ondersteuner Tilburg

  Yvonne neemt ons mee in de rol die je als ondersteuner kunt vervullen als geweten van het project. In Tilburg werken ze met een uitgebreid systeem om de project beheersing op orde te houden. Yvonne neemt ons mee in welke rol je dan als ondersteuner inneemt. En vooral ook hoe je projectleiders bij de les houdt. 

 

PROGRAMMA

10:45 Ontvangst

11:00 Presentaties Monique, Ravin en Coleta

13:00 Lunch

14:00 Workshops

15:00 Afronding

 

DOEL

Doel van deze dag is om kennis en ervaring uit te wisselen tussen projectondersteuners en inspiratie op te doen om het eigen vakmanschap te verbeteren. 

DOELGROEP

Projectassistenten, projectondersteuners, project- en programmasecretarissen en projectmedewerkers. 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 180 gemeentelijke projectbureaus. Met 75 bijeenkomsten per jaar en ruim 6.400 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. Check het activiteitenprogramma op ons platform het Digitale Leerhuis en mis niets!

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl 

 

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag, als je gemeente of provincie lid is van onze vereniging.