Inloggen
Na Maxime Verhagen en Co Verdaas, neemt Jan Fokkema ons mee in een volgende peiler onder de gebiedsontwikkeling en woningbouw. Wat is de impact van de corona-crisis op ontwikkelaars en beleggers? Van Maxime leerden we, dat een bouw-crisis op komst is. De bouwers zitten echter aan het einde van de keten. De ontwikkelaars aan het begin. Wat zien zij aan zorgelijke ontwikkelingen? Bij steeds meer projecten lijken beleggers pas op de plaats te maken, waardoor ontwikkelaars ook voorzichtiger worden. Hoe zit dit precies? In het hogere nieuwbouwsegment is inmiddels een kopersstaking. Hoe erg is dat? Wat kunnen gemeenten doen om de hele ontwikkelketen op gang te houden?

Niet jouw thema? Kijk in de agenda van de VPNG voor andere thema's.

Geef je leiding aan een projectenbureau? En wil je weten wat er op je afkomt over een half jaar? Wil je scherper krijgen hoe jouw projectenportfolio geraakt wordt door de corona-crisis? Schrijf je dan snel in!

  • professionalisering project, proces programmanagement

  • Jan Fokkema
    NEPROM

    Jan Fokkema is sinds november 1999 directeur van de NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen. Daarvoor werkte hij bij de SEV (Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting) waar hij onder andere projecten op gebied van duurzaam bouwen, consumentgericht bouwen en ouderenhuisvesting initieerde. Hij studeerde Sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en Informatie techniek aan de HTS te Breda.

We hopen je met deze serie van digitale ontmoetingen, waarin we de belangrijke partners van gemeenten aan het woord laten, een helder beeld te geven van wat er achter de corona-crisis vandaan komt. Dat we op dit moment nog weinig merken van de crisis, betekent niet dat de crisis zonder consequenties blijft. Over een half jaar verwachten we dat de eerste effecten waarneembaar worden. Door nu al in te spelen op deze ontwikkeling kunnen we met elkaar de schade beperken door het aantal interventiemogelijkheden te vergroten.


Programma

10:45 Digitale inloop (met evt. technische uitleg)
11:00 Presentatie Jan Fokkema
11:30 Interview aan de hand van de chat-vragen
12:00 afronding

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 174 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 7.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl