Inloggen
Werk jij bij een provincie en geef je (hiërarchisch) leiding aan project, proces of programmamanagers? Draag je verantwoordelijkheid voor het professionaliseren van het vak van projecten, processen en programma's doen? Kom dan naar naar deze speciale dag voor provincies!

Sinds begin dit jaar zijn de provincies aangesloten bij de VPNG met als aanleiding, dat veel van de thema's binnen de VPNG ook spelen binnen provincies. Steeds meer project, proces en programma managers nemen deel aan onze activiteiten. Toch is het de moeite waard om als provincies te investeren in het elkaar beter leren kennen, vandaar dat we starten met de werkgroep 4P (dit staat voor Project, Proces en Programmamanagement Provincies).

We staan inhoudelijk stil bij het thema 'opgave sturing', omdat veel provincies hiermee bezig zijn en het ook een perfect thema is, waarin project, proces en programmamanagement samen komen. 

We hebben Jan van Ginkel, adjunct provincie secretaris, van Zuid-Holland uitgenodigd om hier een inspirerend verhaal over te vertellen. We hebben ook veel ruimte in het programma om elkaars ervaringen te delen. 

Daarnaast spreken we niet voor niets af op het golfterrein van de golfclub in Amelisweert ..... We gaan samen een golf-clinic doen om elkaar beter te leren kennen. Want voor kennisdelen moet je elkaar wel eerst leren kennen.

Eigenlijk kun je deze bijeenkomst niet missen, omdat we hier een basis leggen voor een kernnetwerk tussen provincies, waar je nog heel veel jaren plezier van zult hebben. 

  • hoofden PMB en leidinggevenden aan projectleiders

Hoofdspreker

  • Jan van Ginkel
    Loco Provincie secretaris provincie Zuid-Holland

    Jan is naast adjunct provincie secretaris ook een veel gevraagd en bevlogen spreker. Hij neemt ons mee in het achterliggende concept van opgavesturing en naar de plek van opdrachtgeverschap daarin. Hoe verbindt je leefwereld met onze systeemwereld? En welke plek neemt het ambacht van projecten, processen en programma's doen in? Op welk zeven indicatoren stuurt Jan zelf als ambtelijk opdrachtgever van een opgave? En hoe dealt hij met de dilemma's in de matrix tussen opgave- en hiërarchische sturing?

PROGRAMMA

10:45 Inloop

11:00 Kennismakingsronde

11:30 Presentatie Jan van Ginkel 

12:10 Inventariseren best practices

13:00 Lunch

14:00 Dilemma-ronde (bespreken van elkaars casussen)

14:45 Golf-CLINIC

17:00 Borrel

 

DOELGROEP

Hiërarchisch leidinggevenden aan Project-, proces- en programmamanagers van Provincies. Of medewerkers van provincies die verantwoordelijk dragen voor het professionaliseren van het vak van project, proces en programmamanagement.

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 157 gemeentelijke en provinciale projectenbureaus. Met 70 bijeenkomsten per jaar en ruim 6.000 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. Check het activiteitenprogramma op ons platform het Digitale Leerhuis en mis niets!

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl