Inloggen
Jij neemt je ieder jaar voor om eens meer tijd in de ontwikkeling van je eigen vakmanschap te steken. Deelnemen aan een intervisie groep. Maar ja de waan van dag...... Komend jaar ga je het anders aanpakken, je schrijft je in voor een intervisie groep, 2020 wordt jouw jaar!!

NIET JOUW THEMA? CHECK OP DE BIJEENKOMSTEN-KALENDER ONZE ANDERE ACTIVITEITEN!

VAKGENOTEN

Intervisie heeft de meeste waarde als je in een groep zit met vergelijkbaar niveau en met vergelijkbare opgaven. Daarom starten we dit jaar zes intervisie groepen van 6-8 deelnemers per groep. Namelijk vijf voor project, proces- en programmamanagers:

  1. Energie transitie
  2. Omgevingswet
  3. Innovatie sociaal domein
  4. Gebieds(her)ontwikkeling
  5. Inburgering vreemdelingen

Naast deze vijf intervisiegroepen starten we een aparte groep op voor:

6. Project ondersteuners

WAT VERSTAAN WIJ ONDER INTERVISIE?

Onder intervisie verstaan wij een gestructureerde wijze om met collega's van andere gemeenten, die in een vergelijkbare situatie werken, een vraagstuk te verkennen en waar mogelijk op te lossen. We richten ons bij deze vorm van intervisie niet zozeer op inhoudelijke vraagstukken, maar juist op hoe jij jouw rol als programmamanager invult en succesvoller kunt maken. Wij werken in de groep dus op het niveau van persoonlijk leiderschap. Dat vraagt van alle deelnemers een kwetsbare opstelling en de bereidheid om lastige vraagstukken in te brengen

WERKWIJZE TIJDENS EEN INTERVISIE BIJEENKOMST

We komen iedere intervisie bijeenkomst twee uur bij elkaar. Tijdens een intervisiebijeenkomst doen we eerst een dilemmaronde. Tegen welke dilemma’s loop je aan in je werk? Vervolgens kiezen we één casus van een deelnemer uit, waarmee we de intervisie doen. We volgen dan het 10-stappenplan (theorie U). Een intervisiemethode waarin je als deelnemer leert om goed door te vragen op de vraag achter de vraag van de inbrenger. Een ervaren deskundige begeleidt de intervisiegroep. Je gaat als deelnemer naar huis met meer inzicht in jouw eigen  vraagstuk en die van je collega's en met concrete tips en oplossingen.

  • professionalisering project, proces programmanagement

DATA?

Na de eerste bijeenkomst komen we nog vier keer bij elkaar. De data hiervoor plannen we in bij de eerste bijeenkomst. Meestal komen we iedere 6 weken bij elkaar. De eerste bijeenkomst is hier weergegeven:

LET OP

WE VRAGEN EEN GROOT COMMITMENT VAN JOU ALS DEELNEMER. WE KOMEN ALLEEN BIJ ELKAAR ALS WE COMPLEET ZIJN. DEGENE DIE ANNULEERT DIE ORGANISEERT (DE NIEUWE DATUM VAN EEN INTERVISIE)

HOEVEEL KOST HET?

Voor deelname vragen wij € 595,- per persoon als bijdrage in de kosten. Je krijgt hiervoor vijf keer twee uur intervisie onder professionele begeleiding.

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 161 gemeentelijke en provinciale projectenbureaus. Met 70 bijeenkomsten per jaar en ruim 6.700 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. Check het activiteitenprogramma op ons platform het Digitale Leerhuis en mis niets!

 

CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl