Inloggen
Ben jij recent gestart met een programma energie transitie en heb je zin, om aan jouw professionaliteit te werken? Samen met collega's van andere gemeenten die ook met een programma energie transitie zijn gestart? Sluit je dan aan bij deze ambitieuze intervisiegroep. We bespreken dilemma’s die komen kijken bij de overgang van grote inhoudelijke betrokkenheid naar meer regisserend sturen via een programma.

WAT VERSTAAN WIJ ONDER INTERVISIE?

Onder intervisie verstaan wij een gestructureerde wijze om met collega's van andere gemeenten, die in een vergelijkbare situatie werken, een vraagstuk te verkennen en waar mogelijk op te lossen. We richten ons bij deze vorm van intervisie niet zozeer op inhoudelijke vraagstukken, maar juist op hoe jij jouw rol als programmamanager invult en succesvoller kunt maken. Wij werken in de groep dus op het niveau van persoonlijk leiderschap. Dat vraagt van alle deelnemers een kwetsbare opstelling en de bereidheid om lastige vraagstukken in te brengen

WERKWIJZE TIJDENS EEN INTERVISIE BIJEENKOMST

We komen iedere intervisie bijeenkomst twee uur bij elkaar. Tijdens een intervisiebijeenkomst doen we eerst een dilemmaronde. Tegen welke dilemma’s loop je aan in je werk? Vervolgens kiezen we één casus van een deelnemer uit, waarmee we de intervisie doen. We volgen dan het 10-stappenplan. Een intervisiemethode waarin je als deelnemer leert om goed door te vragen op de vraag achter de vraag van de inbrenger. Een ervaren deskundige begeleidt de intervisiegroep. Je gaat als deelnemer naar huis met meer inzicht in jouw eigen  vraagstuk en die van je collega's en met concrete tips en oplossingen.

HOEVEEL KOST HET?

Voor deelname vragen wij € 595,- per persoon als bijdrage in de kosten. Je krijgt hiervoor vijf keer twee uur intervisie onder professionele begeleiding.

 

DATA?

Na de eerste bijeenkomst komen we nog vier keer bij elkaar. De data hiervoor plannen we in bij de eerste bijeenkomst. Meestal komen we iedere 6 weken bij elkaar. 

 

LET OP

WE VRAGEN EEN GROOT COMMITMENT VAN JOU ALS DEELNEMER. WE KOMEN ALLEEN BIJ ELKAAR ALS WE COMPLEET ZIJN. DEGENE DIE ANNULEERT DIE ORGANISEERT (DE NIEUWE DATUM VAN EEN INTERVISIE).

  • fysiek domein

Het thema Energietransitie krijgt binnen het Digitaal Leerhuis van de VPNG de komende maanden een eigen plek. Dit omdat gemeenten meer en meer geconfronteerd worden met opgaven rondom dit thema is het inspirerend om hierover als project, proces en programmamanagers kennis en ervaring uit te wisselen.  Lees ook het nieuwsbericht!

Doel is om handvaten te geven en kennis en ervaring te delen. We doen dit met; projectbezoeken, bijeenkomsten, forum-discussies, nieuwsberichten en les-modules. Heb je vragen, suggesties of ideeën rondom dit thema? Mail naar themaregisseur Energietransitie Pieter van Hulten via p.vanhulten@vpng.nl

 

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Jan Beverdam, Hoofd afdeling Project- en interimmanagement, Arnhem
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Henk Westenend, Hoofd PMB, Nijmegen


CONTACT

Heb je meer een praktische vraag neemt dan contact op met Toin Routers, via t.routers@vpng.nl