Inloggen
professionalisering project, proces programmanagement | Cereol Fabriek 26-03-2019 | 10:00 - 12:00 uur
Op de extra bijeenkomst van 15 januari waar ruim 80 ondersteuners aanwezig waren, bleek er grote behoefte zijn om een extra intervisie groep op te starten, naast de twee die inmiddels zijn gestart. Ben jij project/programma ondersteuner/secretaris en heb je zin, om aan jouw professionaliteit te werken? Samen met gelijk gestemde collega's van andere gemeenten? Sluit je dan aan bij deze ambitieuze intervisiegroep. We bespreken dilemma’s die komen kijken bij de overgang van puur dienstverlenend naar pro-actief regisserend. Hoe kun je doorgroeien van een dienstbare houding, naar een regisseur die van grotere meerwaarde is voor jouw projectleider/programmamanager(s)?

WAT VERSTAAN WIJ ONDER INTERVISIE?

Onder intervisie verstaan wij een gestructureerde wijze om met collega's van andere gemeenten, die in een vergelijkbare situatie werken, een vraagstuk te verkennen en waar mogelijk op te lossen. We richten ons bij deze vorm van intervisie niet zozeer op inhoudelijke vraagstukken, maar juist op hoe jij jouw rol als ondersteuner invult en succesvoller kunt maken. Wij werken in de groep dus op het niveau van persoonlijk leiderschap. Dat vraagt van alle deelnemers een kwetsbare opstelling en de bereidheid om lastige vraagstukken in te brengen

WERKWIJZE TIJDENS EEN INTERVISIE BIJEENKOMST

We komen iedere intervisie bijeenkomst twee uur bij elkaar. Tijdens een intervisiebijeenkomst doen we eerst een dilemmaronde. Tegen welke dilemma’s loop je aan in je werk? Vervolgens kiezen we één casus van een deelnemer uit, waarmee we de intervisie doen. We volgen dan het 10-stappenplan. Een intervisiemethode waarin je als deelnemer leert om goed door te vragen op de vraag achter de vraag van de inbrenger. Een ervaren deskundige begeleidt de intervisiegroep. Je gaat als deelnemer naar huis met meer inzicht in jouw eigen  vraagstuk en die van je collega's en met concrete tips en oplossingen.

HOEVEEL KOST HET?

Voor deelname vragen wij € 595,- per persoon als bijdrage in de kosten. Je krijgt hiervoor vijf keer twee uur intervisie onder professionele begeleiding.

 

DATA?

Na de eerste bijeenkomst komen we nog vier keer bij elkaar. De data hiervoor plannen we in bij de eerste bijeenkomst. Meestal komen we iedere 6 weken bij elkaar. 

 

LET OP

WE VRAGEN EEN GROOT COMMITMENT VAN JOU ALS DEELNEMER. WE KOMEN ALLEEN BIJ ELKAAR ALS WE COMPLEET ZIJN. DEGENE DIE ANNULEERT DIE ORGANISEERT (DE NIEUWE DATUM VAN EEN INTERVISIE).

  • professionalisering project, proces programmanagement

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Jan Beverdam, Hoofd afdeling Project- en interimmanagement, Arnhem
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Henk Westenend, Hoofd PMB, Nijmegen

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 142 gemeentelijke projectbureaus. Met 70 bijeenkomsten per jaar en ruim 4.500 aangehaakte project, proces en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. Check het activiteiten programma op ons digitale leerhuis en mis niets!