Inloggen
Ben jij bezig met centrumontwikkeling? Dacht je begin maart nog behoorlijk ver te zijn met een ontwikkelagenda voor de binnenstad, tot stand gekomen door een zorgvuldig opgezet participatietraject? Dan heeft corona jouw plannen nu flink overhoop gegooid. Hoe hard wordt de retail op dit moment geraakt? Hoe richten we op korte termijn de binnensteden in op de 1,5 meter samenleving? Welke heroverwegingen moeten we nu maken bij centrumontwikkeling? Moet je juist nu als gemeente een pas op de plaats maken met centrumontwikkeling, of juist versnellen?

Niet jouw thema? Kijk in de agenda van de VPNG voor andere thema's.

We hebben Bert van Steeg uitgenodigd, adjunct-directeur van Detailhandel Nederland. Deze organisatie behartigt de collectieve belangen van 100.000 winkeliers in Nederland met het doel een perfecte klimaat te creëren waarbinnen winkeliers optimaal kunnen ondernemen. Bert zal ons in een webinar op 4 juni van 15.00 tot 16.00 uur bijpraten over de de impact van de corona-crisis op winkeliers. En vooral, hoe we als gemeenten kunnen inspelen op deze ontwikkelingen op korte en middellange termijn.

  • professionalisering project, proces programmanagement


Programma

14:45 Digitale inloop (met evt. technische uitleg)
15:00 Presentatie Bert
15:30 Interview aan de hand van de chat-vragen
16:00 afronding


Serie digitale ontmoetingen

Dit webinar behoort tot een serie van digitale ontmoetingen, waarin de VPNG experts aan het woord laat, over de invloed van corona op ambtelijk projecten. De afgelopen weken hebben we onder andere van gedachten gewisseld met Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Co Verdaas (Hoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft) en Jan Fokkema (NEPROM). De laatste gastspreker stelt steeds een vraag aan de volgende spreker. Jan Fokkema wil graag van Bert van Steeg horen hoe de winkelstraat van de toekomst eruit zal zien. Wij zijn benieuwd naar het antwoord. Jij ook? En heb jij eventueel nu ook al een vraag aan Bert? Zet jouw vraag dan in het opmerkingenveld van het aanmeldformulier. De presentaties van alle webinars vind je terug in het forum op het Digitaal Leerhuis van de VPNG. 

Wij hopen je digitaal te ontmoeten.

BESTUUR VPNG

Francois van Doesburg, Afdelingsmanager Programma's en Projecten, Veenendaal
Fernando Salinas Camara, Hoofd afdeling Projecten, gemeente Zaanstad
Wilbert Wouters, Hoofd Programma-, Project- en Interimmanagement, Tilburg
Gert Bolkesteijn, Hoofd Team Projecten, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Bart van der Veer, Hoofd project- en programmamanagement bureau, Delft

 

De VPNG is een zelfstandige vereniging van 175 gemeentelijke projectbureaus en de provincies. Met 60 bijeenkomsten per jaar en ruim 7.200 aangehaakte project-, proces- en programmamanagers zijn wij de meest actieve community of practice voor opgavesturing van de lokale overheid. 


CONTACT

Heb je een praktische vraag over deze dag, neem dan contact op met Toin Routers via t.routers@vpng.nl.
Heb je een goed idee om op de VPNG agenda te zetten? Laat het weten aan Enrico Kraijo via e.kraijo@vpng.nl.